Лабораторија за Електричне машине,
Електромоторне погоне и Аутоматику

Oвај сајт је један од излазних резултата пројекта ИееДигКомпИ4.0.

Фото албум


0.jpg

ФТН партнер Путева Србије


Факултет техничких наука постао је партнер Путева Србије у обуци кадрова за коришћење савремених информационих система на ауто-путевима.То је резултат успешно реализованог двомесечног курса десет радника Путева Србије у коришћењу савремених информационих система који су уграђени на ауто-путу Љиг – Прељина. Како је данас речено, Чачак ће постати један од три регионална центра у Србији када је у питању путна инфраструктура.

Десет радника Путева Србије данас је добило уверења да су успешно завршили двомесечну обуку на Факултету техничких наука. Према речима професора, полазници су детаљно упознати са информационим системима који су уграђени на ауто-путу Љиг – Прељина који унапређују систем мониторинга и безбедности, а корисницима дају важне информације о времену и условима на путу.

Жеља Путева Србије је да Факултет техничких наука постане расадник кадрова у овом делу Србије када су у питању информационе технологије и њихова примена у путној инфраструктури.  Извршни директор Путева Србије подсетио је да ће Чачак бити место где се укрштају коридори и да  ће због тога постати један од три центра за путеве у Србији.