Лабораторија за Електричне машине,
Електромоторне погоне и Аутоматику

Oвај сајт је један од излазних резултата пројекта ИееДигКомпИ4.0.

Актуелности


Позив за презентацију стипендија ВТИ


Министарство одбране Републике Србије расписало је конкурс за доделу 42 студентске стипендије у школској 2021/2022. години, од којих је 26 за позиције у Војнотехничком институту - 18 за студенте мастер академских студија и 8 за студенте основних академских студија.

Програм стипендирања биће представљен на ФТН у четвртак 21. октобра 2021. год. у 13 сати (Плава сала).

Конкурсом је предвиђено да стипендисти по завршетку студија добију запослење у Министарству одбране у својству цивилних лица, а њихова будућа радна места налазе се у градовима широм Србије (Београд, Панчево, Нови Сад, Крагујевац, Ниш, Прокупље, итд).
На конкурс за позиције у Војнотехничком институту у Београду могу да се пријаве студенти мастер академских студија на факултетима из области индустријског/машинског инжењерства и хемијског инжењерства, као и студенти основних академских студија на факултетима из области електротехнике, информатике и рачунарског инжењерства. Висина студентске стипендије на месечном нивоу у школској 2021/2022. години за студенте мастер студија износи 50.000 динара, за студенте четврте године основних академских студија 40.000 динара, а за студенте треће године основних академских студија 35.000 динара.
На овај начин Министарство одбране охрабрује највредније и најталентованије студенте да своје знање и таленат усмере у развој и унаспређење одбрамбених способности своје земље. Војна индустрија је већ вековима носилац технолошког развоја, а изазов нове генерације је да настави пут успеха ка врху савремених технологија. Учествовати у развоју Војске Србије је важна животна мисија, а не само обичан посао.
Конкурс је отворен до 29. октобра 2021. године.
Више информација о наведеном конкурсу можете видети на овом линку:

https://www.mod.gov.rs/cir/17673/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2021-2022-godinu-17673?fbclid=IwAR3ryOxHySF6fFta2tqxTVW0P8flrND40ofDSFVchKHsqiXb9P0THcsnCao