Лабораторија за Електричне машине,
Електромоторне погоне и Аутоматику

Oвај сајт је један од излазних резултата пројекта ИееДигКомпИ4.0.

Актуелности


Rosic.pred1.jpg

На Факултету техничких наука у Чачку у среду 16.01.2019 год. одржано предавање на тему: "Искуства из привреде у пројектовању помоћу рачунара у електроенергетици"


На Факултету техничких наука у Чачку у среду 16.01.2019 године у плавој сали рачунског центра одржано је још једно предавање стручњака из привреде. Овог пута на тему: "Искуства из привреде у пројектовању помоћу рачунара у електроенергетици". Гост предавач је био бивши студент Факултета техничких наука, дипл. мастер инж. Никола Марковић, запослен у компанији Електроват д.о.о. из Чачка.

Предавање је првенствено било намењено студентима који прате курс „Пројектовања помоћу рачунара у електроенергетици„. Презентовано је неколико конкретних пројеката реализованих у компанији Електроват д.о.о., Описан је процес рада на пројекту од тренутка добијања пројектног задатка, пројектовања до коначне реализације У свим наведеним активностима активно се користе софтверски пакети међу којима су најзаступљенији AutoCAD и EPLAN. Програму EPLAN је било посвећено највише пажње, јер студенти у оквиру наведеног курса имају задатак да овладају овим лиценцираним софтверским пакетом, скоро набављеним у оквиру прикета Развој високог образовања.

Предавању је присуствовало преко 20 студената, и више асистената и професора ФТН-а смера Електротехничко и рачунарско инжењерство.

На крају предавања присутни су постављали конкретна питања предавачу и у конструктивној  дискусији је предавање завршено на задовољство свих присутних.