Лабораторија за Електричне машине,
Електромоторне погоне и Аутоматику

Oвај сајт је један од излазних резултата пројекта ИееДигКомпИ4.0.

Актуелности


memorijalni2017_2.jpg

Одржан 10. меморијални турнир „Александар Аврамовић“


 12. 05. 2017

На теренима Спортског центра „Младост“ у Чачку  у четвртак, 11. маја 2017. године одигране су завршне утакмице у малом фудбалу у оквиру 10. Меморијалног  турнира „Александар Аврамовић“, који je организовао Студентски парламент Факултета техничких наука у Чачку. У овогодишњој спортској манифестацији учествовало је 14 екипа, које су чинили студенти Факултета техничких наука, Агрономског факултета и Високе школе техничких струковних студија.

Коначни победник овогодишњег турнира је екипа „Три промила“ која је након нерешеног резултата и извођења пенала савладала екипу „Скадарлија“. За најбољег играча турнира проглашен је Александар Чакаревић (ФТН), а за најуспешнијег стрелца Мирко Павловић (ФТН). За најбољег голмана турнира проглашен је Марко Вуковић. Почетак финалне утакмице симболично је почео проф. др Мирослав Бјекић, који је и уручио награде најуспешнијима на турниру.

Према речима председника Студентског парламента Милована Кнежевића, одржавањем ове и сличних спортских манифестација негује се традиција коју су почеле претходне генерације студената ФТН, промовише се здрав стил живота младих и међу студентима се развија пријатељство и тимски дух.

Меморијални турнир се традиционално организује у знак сећања на једног од најбољих студената Електроенергетике Александра Аврамовића, кога је у тренутку изненадне смрти од факултетске дипломе делио само дипломски рад.