Лабораторија за Електричне машине,
Електромоторне погоне и Аутоматику

Oвај сајт је један од излазних резултата пројекта ИееДигКомпИ4.0.

Актуелности


putevi2.jpg

ФТН партнер Путева Србије


 12. 12. 2017

Факултет техничких наука постао је партнер Путева Србије у обуци кадрова за коришћење савремених информационих система на ауто-путевима.То је резултат успешно реализованог двомесечног курса десет радника Путева Србије у коришћењу савремених информационих система који су уграђени на ауто-путу Љиг – Прељина. Како је данас речено, Чачак ће постати један од три регионална центра у Србији када је у питању путна инфраструктура.

Десет радника Путева Србије данас је добило уверења да су успешно завршили двомесечну обуку на Факултету техничких наука. Према речима професора, полазници су детаљно упознати са информационим системима који су уграђени на ауто-путу Љиг – Прељина који унапређују систем мониторинга и безбедности, а корисницима дају важне информације о времену и условима на путу.

-Предавања су била  јако корисна за нас иако су кратко трајала. Кроз лабораторијски рад, теоријски и практични део ушли смо у базу тих система и начин њихов рада. Било је јако корисно за све колеге,рекла је Катарина Комненовић,  радница ЈП Путеви Србије.